Regio

NL Alert voor ‘zeer grote brand’ na explosie in Brabants bedrijfspand

01-12-2018 09:29

In een bedrijfspand op het industrieterrein Science Park in Son en Breugel, even ten noorden van Eindhoven, woedt zaterdagochtend vroeg een zeer grote brand. Volgens de brandweer heeft er ook een explosie plaatsgevonden in het gebouw. De brandweer blust daarom op afstand. De brandweer verwacht nog uren bezig te zijn met het blussen van de brand.

Volgens een woordvoerder heeft de brandweer het vuur onder controle, maar het is onduidelijk of het veilig genoeg is om het pand te betreden. Het kost daarom meer tijd om de brandhaarden in het pand te bestrijden. Het gaat om het bedrijf Prodrive Technologies, dat elektronica, mechanica en software ontwikkelt.

Bij de brand komt veel rook vrij, die in de richting trekt van een bosgebied en een kleine woonwijk. De bewoners worden gewaarschuwd om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. De brandweer heeft voor de regio Son en Breugel een NL Alert uitgestuurd om mensen te waarschuwen. Er zijn inmiddels metingen uitgevoerd waaruit blijkt dat geen bijzondere gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

(TPO/ANP)