Doneer aan TPO
 

Ook het ANP meldt: Seada Nourhussen ging niet alleen weg bij Trouw vanwege racistische reacties

Alles is de schuld van Trouw uiteraard

Door: , 18:32, 01 december 2018
Seada Nourhussen (Screenshot Buitenhof)

Alles is de schuld van Trouw uiteraard

Columnist Seada Nourhussen is bij Trouw niet alleen weggegaan vanwege een stortvloed aan extreme, negatieve en racistische reacties. Ook voelde ze ‘te weinig bewustzijn vanuit de redactie van Trouw voor haar kwetsbare positie als zwarte, vrouwelijke opiniemaker’, zo schrijft Nourhussen op de website Oneworld.nl, waarvan ze hoofdredacteur is.

Bas Paternotte – Oei, Seada Nourhussen wilde sowieso weg bij Trouw

Die tekst had volgens haar ook in de krant moeten staan bij de uitleg over haar vertrek, maar was door de hoofdredactie van Trouw weggelaten.

“Collega’s of leidinggevenden bij Trouw kwamen niet publiekelijk voor me op. Ze keken via schermen toe hoe mijn verhaal werd verdraaid. (…) De volgende ochtend wilden ze dan wel de sappige details weten van al dat Twitter-geweld. Ik werd amusement” schrijft ze. “Mijn vertrek is een uitkomst van het uitblijven van gesprekken over de redactiecultuur”

Ze geeft ook de journalistenvakbond NVJ een veeg uit de pan. “Toen ik er anderhalf jaar geleden helemaal alleen voor stond, aangevallen werd en probeerde constructieve gesprekken te voeren, belde ik de NVJ voor advies. Een jurist stond me zo lomp, onkundig en haast verwijtend te woord dat ik me even geen raad meer wist. Mijn vakbond was er duidelijk niet voor mij” Ze noemt het ‘goed’ dat de bond onder meer naar aanleiding van haar vertrek bij Trouw oproept om journalisten beter te beschermen tegen racisme.

ANP

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace