Doneer aan TPO
 

Alle Nederlandse ‘gele hesjes’ weer op vrije voeten

Incidenten in Den Haag en Maastricht

Door: , 18:00, 02 december 2018
Mensen demonstreren in gele hesjes op het Plein in Den Haag in navolging van de demonstraties in Frankrijk en België uit onvrede tegen hoge prijzen voor eten en brandstof. ANP NIELS WENSTEDT

Incidenten in Den Haag en Maastricht

De drie actievoerders in gele hesjes die zaterdag in Den Haag werden opgepakt, zijn weer op vrije voeten, zei de politie zondag. Ze waren aangehouden omdat ze onder meer geen gehoor gaven aan een verordening van de politie.

Lees ook – Jan Dijkgraaf over zijn Haagse gele hesjes-demonstratie in Den Haag

Enkele tientallen actievoerders hadden zich bij het gebouw van de Tweede Kamer verzameld om, in navolging van de Franse protestbeweging Les Gillets Jaunes (de gele hesjes), te demonstreren tegen het regeringsbeleid. De betoging verliep rustig.

Ook de man die zaterdag in Maastricht werd aangehouden tijdens een demonstratie is weer vrij. Hij was opgepakt voor verstoring van de openbare orde.

Chris Aalberts – De ontdekking van een inhoudsloze beweging: de Gele Hesjes

In Den Haag en Maastricht demonstreerden zaterdag in totaal iets meer dan honderd mensen tegen het regeringsbeleid. In Maastricht hinderden actievoerders op enkele plaatsen het verkeer. De politie voorkwam dat de demonstranten in gele hesjes de A2 blokkeerden. De politie nam ook een camera in beslag van een man die de aanhouding van de actievoerder filmde.

In Parijs liep een betoging van de ‘gele hesjes’ zaterdag uit de hand. De politie zette onder meer een waterkanon en traangas in om de actievoerders te verdrijven en arresteerde ruim honderd betogers.

ANP

 
Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace