Doneer aan TPO
 

Bewoners thuis opgewacht door overvallers, politie lost schoten bij arrestatiepoging

Klopjacht over de A2

Door: , 8:52, 02 december 2018
Foto ter illustratie, ANP/Evert Elzinga

Klopjacht over de A2

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Zaltbommel tijdens een woningoverval schoten gelost. Dat meldt Omroep Gelderland.

Toen de bewoners thuiskwamen, zouden ze zijn opgewacht door de overvallers, die vervolgens met hen naar binnen gingen. Het huis staat vlak bij het politiebureau, daarom waren agenten snel ter plaatse. Bij de poging de drie mannen bij de woning aan te houden losten agenten schoten, aldus Omroep Gelderland. Buurtbewoners zeggen zes schoten te hebben gehoord. Een van de overvallers zou twee schotwonden hebben.

De overvallers wisten weg te komen. Over de A2 vluchtten ze richting Den Bosch, waarna een klopjacht met politiehonden ontstond. Ook een arrestatieteam werd ingezet.

De politie kreeg de verdachten weer in beeld bij tankstation De Lucht langs de A2. Die waren daar tegen de vangrails gebotst. Een stuk voorbij het pompstation verlieten zij op de vluchtstrook hun auto en gingen er te voet vandoor. De politie kon een van hen snel aanhouden.

(ANP)

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace