Doneer aan TPO
 

Veel meer gele hesjes op de been in Frankrijk dan eerder gedacht

Macron net terug uit Argentinië, inspecteert Arc de Triomphe

Door: , 15:54, 02 december 2018
Graffiti op de Arc de Triomphe, ANP/EPA/Etienne Laurent

Macron net terug uit Argentinië, inspecteert Arc de Triomphe

Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft het aantal ‘gele hesjes’ demonstranten flink naar boven bijgesteld. In heel Frankrijk waren ongeveer 136.000 betogers op de been om te demonstreren tegen de regering, zo maakte men bekend. De voorlopige cijfers van een dag eerder lagen aanzienlijk lager.

De eerste inschatting van de opkomst van vorige week bleken ook te laag. Men houdt het aantal ‘gilets jaunes’ dat toen demonstreerde nu op 166.000, waar men eerder uitging van 106.000.

In Parijs heeft de politie vandaag honderden aanhoudingen verricht. Er werden 412 mensen opgepakt en er vielen 133 gewonden, onder wie 23 agenten. In heel het land raakten in totaal 81 leden van de gendarmerie gewond, meldde nieuwszender France Info verder.

Na zijn terugkeer uit Argentinië heeft Emmanuel Macron direct een bezoek gebracht aan de Arc de Triomphe. De beroemde triomfboog liep schade op tijdens de rellen van gisteren. Er is onder meer een beeld van het Franse nationale symbool Marianne kapot geslagen. Ook is de Arc besmeurd met graffiti.

(TPO/ANP)

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace