Doneer aan TPO
 

VN onderzoekt massale verkrachtingen in Zuid-Soedan

'Jonge mannen in uniform en burger' vergrijpen zich aan vrouwen

Door: , 15:33, 02 december 2018

'Jonge mannen in uniform en burger' vergrijpen zich aan vrouwen

De VN-missie in Zuid-Sudan is een onderzoek begonnen naar wijdverbreide verkrachtingen rond de stad Bentiu. Zo’n 125 vrouwen en meisjes zijn daar verkracht of aangerand, bevestigt de VN-missie. Artsen zonder Grenzen had de massale verkrachtingen, die in een tijdsbestek van tien dagen werden gepleegd, eerder aan de kaak gesteld.

Volgens slachtoffers waren de daders jonge mannen, zowel in militaire uniforms als in burgerkleding. In het gebied maken volgens de VN regeringstroepen de dienst uit. Om de veiligheid te verbeteren zijn blauwhelmen naar het gebied gestuurd.

De situatie in Zuid-Sudan blijft gespannen, ondanks een broos vredesakkoord dat de regering en rebellen twee maanden geleden sloten na jaren van burgeroorlog. Ook seksueel geweld komt regelmatig voor in het Afrikaanse land, dat zich in 2011 onafhankelijk verklaarde van Sudan.

(ANP)

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace