Doneer aan TPO
 

Gele hesjes demonstreren zaterdag in Amsterdam

Activisten lopen rondje Stopera en zingen lied '15 miljoen mensen'

Door: , 11:39, 03 december 2018
Mensen demonstreren in gele hesjes op het Plein in Den Haag in navolging van de demonstraties in Frankrijk en België uit onvrede tegen hoge prijzen voor eten en brandstof. ANP NIELS WENSTEDT

Activisten lopen rondje Stopera en zingen lied '15 miljoen mensen'

In navolging van onder meer Den Haag en Maastricht vindt zaterdag in Amsterdam een demonstratie plaats van de ‘gele hesjes’. De actie is aan het einde van de ochtend bij de Stopera, het stadhuis van de hoofdstad. Een woordvoerder van de burgemeester bevestigt dat het protest is aangemeld.

Briefje van Jan Dijkgraaf – Aan oprecht bezorgde burgers

De actievoerders willen een rondje om de Stopera wandelen en zijn onder meer van plan het lied 15 miljoen mensen van Fluitsma en Van Tijn te zingen, laat initiatiefneemster Jikkenien Deerenberg weten op Twitter. Zij noemt zichzelf een bezorgde burger. “Iedereen welkom, zonder spandoeken of vlaggen en geen gezichtsbedekkende sjaals/ bivakmutsen, schrijft ze verder.

De protesten met de gele hesjes komen voort uit de Franse protestbeweging Les Gilets Jaunes. Ze komen in opstand tegen de hoge kosten van hun levensonderhoud in het algemeen en verhoging van de brandstofaccijns in het bijzonder. Afgelopen weekend liep een demonstratie in Parijs volledig uit de hand.

De betogingen in diverse plaatsen ons land richtten zich afgelopen weekend vooral op het kabinetsbeleid. Op enkele aanhoudingen na verliepen die rustig.

ANP

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace