Doneer aan TPO
 

Politie Maastricht pakte onterecht camera af van ‘geel hesje’

Agenten is nu uitgelegd dat iedereen op de openbare weg mag filmen

Door: , 21:08, 03 december 2018
Filmend 'geel hesje' (niet de persoon uit onderstaand artikel), ANP NIELS WENSTEDT

Agenten is nu uitgelegd dat iedereen op de openbare weg mag filmen

De politie heeft zaterdag in Maastricht ten onrechte een camera in beslag genomen van een man die een arrestatie filmde tijdens een betoging van ‘gele hesjes’. Dat maakte de politie maandag zelf bekend na een interne evaluatie. De man heeft zijn camera teruggekregen, maar zonder beelden van de aanhouding. Want die had de politie gewist – en ook dat had niet mogen gebeuren, erkent een woordvoerder van de politie.

Tijdens de demonstratie pakten agenten in burger een van de actievoerders op. Een agent in burger, die de aanhouding verrichtte, vroeg de cameraman om hem onherkenbaar in beeld te brengen. Toen de cameraman dat weigerde, werd zijn camera afgenomen en werden de beelden gewist.

De politie kwam daarop terug toen duidelijk werd, dat iedereen op de openbare weg mag filmen. Daarop kreeg de man enkele uren later zijn camera terug. Daarbij erkende de politie dat ze fout zat met het afpakken en het wissen.

ANP

 
Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace