Politiek

Mark Rutte (VVD) en Frits Bolkestein (VVD) hebben ruzie over Pact van Marrakesh

04-12-2018 15:11

Het Pact van Marrakesh verscheurt de VVD. Partijleider Mark Rutte heeft zelfs ruzie gekregen met Frits Bolkestein die zich al eerder negatief uitsprak over het migratiepact. Ook binnen de Tweede Kamerfractie heerst verdeeldheid. Dat meldt EenVandaag.

Video – VVD-coryfee Frits Bolkestein: Nederland moet Pact van Marrakesh niet tekenen

Toen de oud-VVD-leider zijn zorgen uitte aan Mark Rutte mondde dat uit in een ruzie. Bolkestein bevestigt de ruzie en vertelt ook dat dat ‘niet leuk’ was, maar zegt er verder niet op in te willen gaan. Premier Rutte ontkent dat er sprake was van een ruzie. Zijn woordvoerder geeft aan dat de heren het onderwerp wel hebben besproken, maar dat dat ‘in uitstekende sfeer’ was, ‘met begrip van beide zijden’.

Bolkestein is niet de enige VVD’er die zich zorgen maakt over de gevolgen van het migratiepact. Volgens bronnen van EenVandaag zou een meerderheid in de Tweede Kamerfractie van de VVD ook nog steeds geen goed gevoel hebben bij het steunen van het migratiepact. “Je moet nooit iets ondertekenen waar je niet achter staat”, zo laat een fractielid weten, die graag anoniem wil blijven.

De Tweede Kamer debatteert dinsdagmiddag over het pact.