Doneer aan TPO
 

Nepbrief in Brabant: kerstversiering vóór 6 december? Boete!

Brieven ondertekend door een niet-bestaande wethouder, gemeente adviseert: negeren

Door: , 10:06, 04 december 2018
Kerstverlichting siert Rotterdam - ANP ROBIN UTRECHT

Brieven ondertekend door een niet-bestaande wethouder, gemeente adviseert: negeren

In zeker twee Brabantse plaatsen, Tilburg en Halderberge, zijn afgelopen dagen brieven bezorgd die bewoners waarschuwen dat ze een boete riskeren als ze kerstversiering ophangen voor 6 december. Beide gemeenten waarschuwen dat het gaat om een nepbrief die de ontvangers maar snel moeten verscheuren.

In de brieven staat geschreven dat in de Algemene Plaatselijke Verordening is vastgelegd dat kerstversiering voor 6 december niet zichtbaar mag zijn vanaf de openbare weg. Er worden controles aangekondigd en overtreders riskeren een boete: in Tilburg 132 euro en in de gemeente Halderberge zelfs 173 euro. In Tilburg is de waarschuwing bovendien dat sinterklaasversiering op 7 december moet zijn verdwenen.

De brief in Halderberge is ondertekend door de niet-bestaande wethouder C.G.M. Noorderling. “Ontvangt u deze brief. Snel verscheuren dan! Hij is niet van ons afkomstig”, waarschuwt de gemeente. De gemeente Tilburg laat weten dat iedereen zijn huis mag versieren voor welke feestdag dan ook.

(ANP)

 
 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace