Doneer aan TPO
 

Proef: Jonge veelplegers krijgen een enkelband

Jeugdreclassering gaat ook avondklok en contactverbod testen

Door: , 11:38, 04 december 2018
Illustratie van een enkelband met GPS. ANP VINCENT JANNINK

Jeugdreclassering gaat ook avondklok en contactverbod testen

Om iets te doen tegen het toenemend aantal straatroven, overvallen en woninginbraken door jeugdige criminelen, krijgen jonge veelplegers een enkelband om. De maatregel is onderdeel van een proef in de regio’s Amsterdam, Rotterdam en Midden-Nederland.

Andere maatregelen die jeugdreclassering gaat uitproberen zijn het instellen van een avondklok en een contactverbod. Eerder leidde dergelijke maatregelen bij volwassenen al tot goede resultaten: in veel gevallen gingen ze niet opnieuw in de fout.

“Een van de doelen van de proef is onderzoeken welke bijdrage elektronisch toezicht met een enkelband kan leveren aan het terugdringen van recidive en het bevorderen van resocialisatie”, aldus het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR). Aan het experiment werken de Raad voor de Kinderbescherming, Reclassering Nederland, het Openbaar Ministerie (OM), politie en de betrokken gemeenten mee.

In Rotterdam worden ook minderjarige plegers van brandstichting, poging tot doodslag en zedendelicten bij de proef betrokken.

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace