Doneer aan TPO
 

Bonusquote – ‘Jerry Afriyie zou zijn activistische talenten ook in Ghana kunnen gebruiken’

Sylvain Ephimenco vindt niet dat zwarten in Nederland minder rechten hebben dan blanken

Door: , 12:40, 06 december 2018
Anti-Zwarte Piet activist Jerry Afriyie tijdens een demonstratie van de actiegroep 'Kick Out Zwarte Piet'. ANP BART MAAT

Sylvain Ephimenco vindt niet dat zwarten in Nederland minder rechten hebben dan blanken

Trouw-columnist Sylvain Ephimenco las woensdag in zijn eigen krant een interview met anti-zwarte piet activist Jerry Afriyie. Hij viel met name over deze zin: “Voor ons is het onbegrijpelijk dat we met minder rechten dan witte Nederlanders moeten leven.” Volgens Ephimenco is dit ‘onbeschaamde nonsens’ en stuurt Afriyie aan op een ‘verscheurde samenleving’. Afriyie zou zijn activistische talenten – naast in Nederland – ook in geboorteland Ghana kunnen gebruiken, denkt Ephimenco:

“Jerry Afriyie heeft een sterke binding met zijn land van oorsprong Ghana, dat hij als 11-jarige verliet (omdat men in Ghana dacht dat je in Europa nooit honger kon krijgen, zei hij in een interview). Zijn moeder woont er nog en Afriyie gaat ernaartoe met vakantie. Kennelijk raakte hij al vroeg in Nederland teleurgesteld en hij zei in een interview zich meer Ghanees dan Nederlander te voelen. Mag. Maar dan zou hij, naast in Nederland, zijn activistische talenten ook in Ghana kunnen gebruiken. Daar is geen Zwarte Piet-kwestie, maar het laatste rapport van Amnesty International over Ghana, waarin het gaat om de doodstraf en de harde repressie van homo’s, biedt mogelijkheden.”

De column in kwestie vindt u hier, het interview met Afriyie hier.

 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace