Marketing

Nederlandse horeca boekt al vijf jaar op rij ieder kwartaal meer omzet

07-12-2018 22:10

Het blijft onverminderd goed gaan met de horecasector in Nederland. Al vijf jaar op rij boekt de horeca, bestaande uit logiesverstrekking en eet- en drinkgelegenheden, ieder kwartaal meer omzet dan het kwartaal daarvoor. Zo steeg volgens het CBS de omzet van de horeca in het tweede kwartaal van dit jaar met 2,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal.

Wel is er sprake van een oplopend personeelstekort in de sector. Er staat momenteel een recordaantal van 23 duizend vacatures open. Bijna 26 procent van de horecaondernemers gaf aan het begin van het derde kwartaal aan belemmeringen te ervaren bij het uitvoeren van de bedrijfsactiviteiten wegens het tekort aan arbeidskrachten. Toch zijn horecaondernemers ondanks de personeelstekorten al 4,5 jaar op rij positief over hun onderneming.

Nu de meeste horecazaken structureel goede omzetten draaien is het voor die bedrijven ook veel makkelijker om de zaak goed uit te rusten met degelijke apparatuur en andere benodigdheden. Een stabiele omzet geeft rust in de zaak en biedt perspectief op liquide middelen. Dit verbetert aanzienlijk de mogelijkheden om te investeren en meer op lange termijn te denken en dat kan uiteindelijk resulteren in forse kostenbesparingen.

Een relatief nieuw voordeel waar ondernemers van kunnen profiteren is de steeds grotere beschikbaarheid van online-winkels. Horecaondernemers hoeven niet langer perse de deur uit als zij een goede uitrusting aan willen schaffen, want ook in de professionele sector begint het inmiddels gebruikelijk te worden om aankopen op internet te doen. Tegenwoordig kan een ondernemer bij een zaak als https://www.horecasupply.nl/ alle non-food benodigdheden gemakkelijk online uitzoeken en laten bezorgen. Dat spaart niet alleen veel kostbare tijd die in andere zaken geïnvesteerd kan worden. Ook bent u dikwijls goedkoper uit vanwege de lagere overhead kosten van online-aanbieders waar u als klant van kunt meeprofiteren.