Regio

Meer groene dan gele hesjes: Demonstratie tegen abortus krijgt wel 12.000 man op de been in druilerig Den Haag

08-12-2018 20:05

Ongeveer 12.000 mensen waren zaterdag op het Malieveld in Den Haag voor de Stille Mars voor het Leven van de stichting Schreeuw om Leven. De bijeenkomst georganiseerd door de christelijke ‘pro-life’-organisatie is tegen onder meer abortus en euthanasie. De mars werd dit jaar voor de 26e keer gehouden.

Onder anderen Tweede Kamerleden Carla Dik-Faber (ChristenUnie) en Kees van der Staaij (SGP) hielden toespraken. Ook een vrouw die een abortus heeft ondergaan, deelde haar ervaringen met de aanwezigen. Na de betoging volgende een wandeltocht door de stad.

Dit jaar waren er iets minder bezoekers dan vorig jaar. Directeur Kees van Helden van Schreeuw om Leven vermoedt dat dat komt door onder meer de slechte weersomstandigheden en omdat er vorig jaar meer aandacht was voor de jubileumeditie.

Bijna gelijktijdig met de Mars voor het Leven was iets verderop in Den Haag een betoging van de ‘gele hesjes’. “Wij hebben bewust de mensen van onze organisatie groene hesjes gegeven om ons van die demonstratie te distantiĆ«ren”, aldus Van Helden. “Onze boodschap is heel anders.”

(ANP)