Media & TV

VARA komt met nieuwe soort Joop.nl, maar dan zonder Francisco van Jole

10-12-2018 14:58

In deze witte onderbroek ging Francisco van Jole (BNNVARA) op een te jong meisje liggen en probeerde hij zijn tong in haar mond te duwen. Ook al zei het meisje duidelijk 'NEE'. Nadat Van Jole deze #metoo-daad bekende reageerde geen van de aan de VARA-verbonden 'intersectionele feministes' hierop en deden ze alsof er niks was gebeurd. De VARA, Patrick Lodiers en Willemijn Veenhoven deden bij Staatsradio 1 alsof er niets was gebeurd. Metoo-pleger Van Jole is nog steeds in dienst bij BNNVARA. Ook Metoo-plegers zijn binnen het graaisocialisme duidelijk niet allemaal even gelijk.

BNNVARA (NPO) komt volgend jaar met een journalistiek multimediaal platform, waar internationale ontwikkelingen “op een vernieuwende manier” aan bod komen. Presentator Sinan Can is het gezicht hiervan, maakte de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) bekend.

Op dit moment wordt nog gewerkt aan de totstandkoming van het platform, waarvoor ook ‘journalistiek talent’ aan de slag gaat. Het platform moet in september de lucht in. Het is niet bekend over welk jaar september dit gaat maar aangezien het hier gaat om een online project van de NPO kunt u er het beste vanuit gaan dat het gaat om september 2026.

Het initiatief past bij de aangekondigde ‘journalistieke ‘vernieuwing van de NPO. De omroepen investeren volgend jaar extra in nieuwe initiatieven die inspelen op het veranderende mediagebruik.

Iedereen in Nederland weet hoe succesvol ‘vernieuwingen’, vooral online en ‘multimediaal’, door de NPO doorgaans zijn. Dus dat wordt weer lachen.

Zo zetten ook VPRO Tegenlicht, Zembla en Argos zich in 2019 meer multimediaal in om hun impact te vergroten. Eerder was al bekend dat KRO-NCRV met een datajournalistiek project komen: Pointer. (Dit natuurlijk na het eclatante succes van Brandpunt+.)

Het is onbekend of BNNVARA tegelijk het online haat- en lasterplatform Joop.nl zal gaan ruimen. Of op zijn minst Francisco van Jole.

Anp/TPO