Politiek

GroenLinks Kamerlid Zihni Özdil pas na Kerstreces terug wegens ziekte

11-12-2018 19:19

Zihni Ozdil (GroenLinks) legt de eed af tijdens de installatie van de nieuwe Kamerleden na de Tweede Kamerverkiezingen. ANP REMKO DE WAAL

Het viel de afgelopen weken op dat GroenLinks Kamerlid Zihni Özdil zich al tijden niet meer in de Tweede Kamer vertoonde. Dinsdag werd duidelijk dat hij zich ook afmeldde voor de rest van het parlementaire jaar. Dat betekent dat hij in totaal vier weken verstek laat gaan dit najaar. Maar: volgend jaar keert hij terug, zegt GroenLinks tegen TPO.

Lees ook – GroenLinks-luchtballonnetje loopt leeg: Geen titels voor MBO’ers

Een GroenLinks-woordvoerder laat aan TPO weten: “Zihni is inderdaad ziek. We verwachten hem na het Kerstreces weer terug.”

Özdil is niet het enige Kamerlid dat in de lappenmand ligt. Fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Marianne Thieme is sinds oktober afwezig uit de Tweede Kamer wegens ziekte. Op het partijcongres van haar partij werd dit weekeinde de mededeling gedaan dat ze waarschijnlijk in februari terugkeert in de Tweede Kamer. Thieme liet zich vervangen door partijgenote Christine Teunissen. Özdil wordt niet vervangen.