Binnenland

Schokkend overzicht van dodelijk geweld op scholen in het gave land Nederland

18-12-2018 16:17

In Rotterdam werd dinsdag een 16-jarige scholiere doodgeschoten op het terrein van haar school. Het is echter niet de eerste keer dat een Nederlandse school het toneel is van dodelijk geweld. Een overzicht van steek- en schietpartijen met dodelijke afloop op Nederlandse scholen:

– In januari 2004 kwam een docent van het Haagse Terra College om het leven door een schietpartij. Een 16-jarige scholier schoot de conrector van de school door het hoofd in de kantine van het gebouw. Hij deed dat uit woede omdat hem een schorsing boven het hoofd hing.

– In december 2006 kwam een 8-jarige jongen op een basisschool in Hoogerheide om. Een man wandelde de school binnen en doodde de leerling met een mes.

– In 2007 gebruikte een 14-jarige leerling van het Technisch College in Amsterdam een mes om een ruzie met een 16-jarige schoolgenoot te beslechten. Het slachtoffer kwam daardoor om.

– In april van hetzelfde jaar overleed een 16-jarige jongen nadat hij op een schoolplein in Alkmaar in elkaar was geslagen.

– In 2009 overleed een 69-jarige overblijfkracht op het schoolplein van drie basisscholen in Amsterdam-Zuid na een steekpartij tijdens de middagpauze.

– Op 10 oktober 2014 stierf een 15-jarige leerling uit Den Haag na een steekpartij bij het Corbulo College in Voorburg. Een 16-jarige medeleerling werd hiervoor aangehouden.

Anp/TPO