Doneer aan TPO
 

Verwacht je niet: vegetariërs hebben vitaminentekort

Mensen zijn omnivoor dus een dieet zonder vlees blijkt uiteraard tot tekorten te leiden

Door: , 9:10, 19 december 2018
Omnomnomnomnomnomnom. ANP JERRY LAMPEN

Mensen zijn omnivoor dus een dieet zonder vlees blijkt uiteraard tot tekorten te leiden

Mensen die geen of weinig vlees en vis eten doen er verstandig aan een vitamine B12-supplement te gebruiken, stelt de Universiteit Maastricht op basis van onderzoek. Deze belangrijke vitamine zit ook in melk en kaas, maar niet genoeg om een tekort te voorkomen.

Volgens de onderzoekers zijn dierlijke producten de enige bron van vitamine B12. Een tekort kan leiden tot bloedarmoede en afwijkingen van het zenuwstelsel. Vooral zwangere vrouwen en kinderen zijn vatbaar voor een gebrek hieraan.

De Maastrichtse universiteit pleit voor verder onderzoek naar de gevolgen van beperking van dierlijke producten in de voeding. “In afwachting daarvan raden wij veiligheidshalve het gebruik van een vitamine B12-supplement aan voor alle mensen die het gebruik van dierlijke producten willen beperken.”

Mede door de klimaatdiscussie wordt vaak gewezen op de noodzaak om minder vlees te eten.

(ANP)

 
 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace