Doneer aan TPO
 

Mkb krijgt 450 miljoen euro om zieke werknemers te kunnen doorbetalen

Hierdoor kan premie werkgevers omlaag

Door: , 10:26, 20 december 2018

Hierdoor kan premie werkgevers omlaag

Het kabinet maakt 450 miljoen euro vrij om met name kleine bedrijven te helpen bij de loondoorbetaling bij ziekte. Werkgevers blijven wel twee jaar betalen voor een zieke werknemer.

Dat heeft minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) afgesproken met de werkgeversorganisaties. Met het geld kan de premie van de werkgevers omlaag.

Eerder was het plan om de loondoorbetaling voor kleine werkgevers met minder dan 25 werknemers terug te brengen naar een jaar. Maar dat zou volgens de minister prikkels wegnemen om zieke werknemers weer aan het werk te helpen.

Om het mkb te helpen, komt er op 1 januari 2020 een nieuwe verzuim-ontzorg-verzekering. Die zal het mkb helpen het financiële risico op te vangen als een werknemer ziek wordt. Het moet ervoor zorgen dat het mkb “veel minder poespas” krijgt als een personeelslid ziek wordt, aldus Koolmees.

Anp

 
Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace