ThePostOnline

Moordstalker 16-jarig meisje Rotterdam stuurde dreigfoto met daarop twee vuurwapens

20-12-2018 09:56

Foto: Facebook.

De 31-jarige Bekir Eraslan, die ervan wordt verdacht de 16-jarige Humeyra op haar school te hebben doodgeschoten, had het meisje een dreigfoto gestuurd waarop hij met twee vuurwapens poseerde. Dat melden volgens De Telegraaf bronnen rond het onderzoek.

De vermoedelijke dader zou haar met een van die wapens hebben gedood. De scholiere meldde zich eerder met de foto bij de politie. Op de dag dat ze werd doodgeschoten zou Humeyra zich opnieuw bij de politie melden om te gaan praten over een tweede aangifte die ze deed wegens stalking. Ze werd door hem lastiggevallen. De man had een contactverbod opgelegd gekregen, maar omdat hij zich daar niet aan hield, had ze opnieuw aangifte gedaan.

Bonusquote uit Telegraaf:

“Op de foto had E. een van de vuurwapens in de hand, waarmee hij later zou toeslaan. Dat wapen zou, volgens de bronnen, gevonden zijn in zijn auto, toen hij door agenten afgelopen dinsdagmiddag op de Bergselaan in Rotterdam werd aangehouden. Bij medeleerlingen wekt het verbazing dat de politie niet meteen na het zien van de foto een inval bij E. heeft gedaan. Vooral omdat er al een lange stalk- en gewelddadige geschiedenis was van E.”

Anp