Politiek

RTL overweegt te stoppen met paragnosten-TV ‘Dit is mijn toekomst’

20-12-2018 13:19

Screenshot 'Dit is mijn toekomst'

RTL overweegt te stoppen met het ‘spirituele’ TV-programma Dit is mijn toekomst. Dat schrijft minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) aan de Tweede Kamer na vragen van D66 en de SP. Het inbel-programma riep dinsdag 30 oktober kijkers met financiële problemen op om in te bellen naar het programma. De presentatrice had het over mensen die financiële voorspoed ‘keihard nodig hebben’. Inbellen bij het programma kost één euro per minuut. Het programma wordt dagelijks uitgezonden op RTL4 en RTL5.

Hoekstra schrijft aan de Tweede Kamer dat RTL maatregelen heeft genomen ‘om herhaling van dit incident te voorkomen’. Zo is uitvoerig met de makers van het programma gesproken en er zijn strikte kaders afgesproken waarbinnen er adviezen mogen worden gegeven (liefde-werk-relaties).

De minister vervolgt: “Er zullen geen adviezen meer worden gegeven die op enige manier gerelateerd kunnen worden aan de persoonlijke financiële omstandigheden van de gebruikers van de diensten. Verder heeft RTL mij laten weten dat zij zich beraden over de toekomst van het programma op haar zenders.”

Hoekstra zal de uitzending onder de aandacht brengen van de Autoriteit Consument en Markt.