Media & TV

Video – Kevin Spacey verbreekt stilte na jaar zwijgen #MeToo

24-12-2018 21:44

Kevin Spacey (Screenshot Kevin Spacey)

Kevin Spacey heeft na ruim een jaar stilte weer van zich laten horen op Twitter. In een video Let me be Frank is de 59-jarige acteur te zien als zijn House of Cards-personage Frank Underwood. Spacey lijkt niet alleen een comeback aan te kondigen, maar lijkt ook in te gaan op de beschuldigingen van seksueel misbruik aan zijn adres. Vanwege die beschuldigingen werd hij ontslagen bij House of Cards.

Update – Streamingdienst Netflix zegt niet te willen reageren op de cryptische video van acteur Kevin Spacey. Dat meldt The Hollywood Reporter maandagavond na navraag te hebben gedaan bij het bedrijf.

“Ondanks alle vijandigheid, de krantenkoppen, de verdachtmakingen zonder rechtszaak. Ondanks alles, zelfs mijn eigen dood, voel ik me verrassend goed”, zegt Spacey in de ruim drie minuten durende video. “En mijn vertrouwen dat je uiteindelijk de volledige waarheid zult kennen, groeit met de dag.”

De video komt op een opmerkelijk moment. Een paar minuten voordat Spacey de beelden deelde, werd duidelijk dat hij wordt aangeklaagd voor het seksueel mishandelen van een achttienjarige man. Het voorval zou twee jaar geleden hebben plaatsgevonden, meldt The Boston Globe. Op 7 januari wordt de acteur voorgeleid.

Vorig jaar oktober was Star Trek-acteur Anthony Rapp de eerste die Spacey beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag. Niet lang nadat Rapp zijn verhaal deed, reageerde Spacey op Twitter op de beschuldiging. In zijn bericht kwam Spacey uit de kast, zijn geaardheid was al jaren een publiek geheim. Dat Spacey juist als reactie op Rapps verhaal uit de kast kwam, werd gezien als afleidingsmanoeuvre.

ANP