Doneer aan TPO
 

Politie koopt voor 40 miljoen ME-bussen, bussen falen, ME 020 weigert bus

Ramen gaan automatisch open als de ME-bus wordt geschud, handig, bij een ME-bus

Door: , 10:33, 27 december 2018
Presentatie van nieuwe ME-voertuigen bij de politieacademie in Ossendrecht, ANP/Jeroen Jumelet

Ramen gaan automatisch open als de ME-bus wordt geschud, handig, bij een ME-bus

De nieuwe ME-bus vertoont zoveel gebreken dat de Amsterdamse politie weigert ermee te rijden. Er zijn twijfels of de aanschaf van dit voertuig, waar 40 miljoen euro mee is gemoeid, een slimme keuze is, schrijft het AD.

Twijfels over de remmen en over de brandveiligheid bij rellen. Te weinig ruimte om beschermende kleding aan te trekken. En het meest opmerkelijke: als de wagen wordt geschud, gaan de zijramen automatisch open. Het is een greep uit een lijst van klachten van de Amsterdamse politie, die tot ze zijn opgelost de voertuigen in de garage laat staan. Ook in andere regio’s is er kritiek op de bus.

De witte Mercedesbus werd in 2016 gepresenteerd als een flexibeler alternatief voor de blauwe bus waarin de Mobiele Eenheid (ME) zich al jaren verplaatst. De politie koos bewust voor een kleinere bus, zodat die met een normaal B-rijbewijs kan worden bestuurd.

(ANP)

 
Tags: , , ,
 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace