Doneer aan TPO
 

Oorlog in Molenbeek, ‘jongeren’ vernielen en plunderen alles op hun pad

Apotheek schaamteloos geplunderd, 'jongeren' heer en meester in Brussel

Door: , 12:45, 02 januari 2019

Apotheek schaamteloos geplunderd, 'jongeren' heer en meester in Brussel

Met Oud en Nieuw veranderde de toch al beruchte Brusselse wijk vol radicalen en uitschot Molenbeek in een totale oorlogszone. ‘Jongeren’ sloopten en plunderden naar hartelust winkels, meldt Belgische krant Nieuwsblad.

Op videobeelden die werden bezorgd aan onze redactie is te zien hoe ze een apotheek binnendringen, waarna ze die plunderen en met de gestolen medicijnen paraderen op straat. Zelfs kinderen lopen rustig weg met hun “buit”.

Een oorlogsnacht zou je het kunnen noemen, wat zich in de nacht van oud op nieuw afspeelde in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Jongeren kwamen de straat op met als enige doel rel schoppen en de politie provoceren. Het leidde tot een hoop vernielingen, waaronder in brand gestoken auto’s en vuilnisbakken, ingegooide ruiten en geplunderde winkels. Brandweermannen durfden amper tussenbeide komen, uit angst om aangevallen te worden.

De apotheek is behoorlijk vernield, ook een naastgelegen electronicazaak is geplunderd. De autoriteiten in het moreel failliete Europa anno 2019 doen wat autoriteiten doen: ferme taal spreken, niets waarmaken en uitgelachen worden door de ‘jongeren.’ Nieuwsblad schrijft:

“De meeste amokmakers riskeren een gevangenisstraf van minstens vijf jaar”, zegt Gilles Dejemeppe van het Brussels parket in Het Laatste Nieuws. “Wie een agent slaat of verwondt, kan een nog zwaardere straf krijgen.”

Eén man is intussen al voorgeleid bij de onderzoeksrechter, in verdenking gesteld van smaad, bedreigingen en weerspannigheid, maar vrijgelaten onder voorwaarden.

De multiculturele nachtmerrie in een notendop. En dan graag nu weer het hele jaar aanhoren hoe verrijkend en waardevol immigratie, dialoog en verbinden zijn. Tot de volgende oudjaarsoorlog in West-Europese straten. En de volgende. En de volgende.

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace