Politiek

Jonge VVD’ers roepen Shirin Musa uit tot ‘Liberaal van het Jaar’

05-01-2019 20:33

De JOVD, jongerenvereniging van de VVD, heeft activiste Shirin Musa van Femmes for Freedom (FFF) uitgeroepen tot Liberaal van het Jaar. In deze tijden van polarisering weet Musa goed op de waarde van persoonlijke vrijheid te wijzen en wil ze mensen van allerlei achtergronden bij elkaar brengen, zo vinden de jonge liberalen. ‘Ze is een voorbeeld voor veel vrouwen, maar ze is vooral een sterk onafhankelijk individu,’ verklaart voorzitter Splinter Chabot in een perscommuniqué.

Lees ook – OM vervolgt vrouwenrechtenactivist Shirin Musa omdat zij feiten twittert

Shirin Musa was met haar mensenrechtenorganisatie, Femmes for Freedom, de drijvende kracht achter de posteracties ‘Vrije Partnerkeuze’ en ‘Celebrate Love’. Bij Vrije Partnerkeuze werden stellen afgebeeld waarin de geliefden verschillende achtergronden hebben. Zo was er een poster waarin een moslima en een Joodse man elkaar innig kussen. Splinter Chabot wijst op het belang van dit soort boodschappen. “Integratie gaat om respect, begrip en liefde voor elkaar. Dan maakt het niet uit wat voor een afkomst je hebt.”

Ook de vervolgactie, Celebrate Love, zorgde voor heel wat ophef in verschillende (religieuze) gemeenschappen. Toch bleef Musa achter de acties staan en benadrukte ze de boodschap achter de afbeeldingen. Ze strijdt voor seksuele vrijheid voor vrouwen in ‘patriarchale gemeenschappen’ en deinst niet terug voor beledigingen en bedreigingen. “Er is nog veel werk aan de winkel als het gaat om integratie, religieuze vrijheid en seksuele vrijheid ook al is dat moeilijk om onder ogen te komen. Om deze vrijheid voor iedereen te bevorderen, wie je ook bent, wat je ook gelooft of hoe je er ook uitziet, zijn mensen als Shirin Musa onmisbaar”, concludeert Chabot.

Video – Shirin Musa van Femmes for Freedom zegt nogmaals: Stem niet op Sylvana