Doneer aan TPO
 

Moralistische kwaliteitskrant Volkskrant lukt het maar niet om freelancers normaal te betalen

Je zou toch denken dat met zoveel milieu-onvriendelijke vliegreisadvertenties het geld er tegen de plinten opklotst

Door: , 15:09, 07 januari 2019
Main stream printmedia ('kwaliteitscouranten') in de Nederlandse praktijk. ANP ERIK VAN 'T WOUD

Je zou toch denken dat met zoveel milieu-onvriendelijke vliegreisadvertenties het geld er tegen de plinten opklotst

Hypocrisie, voor het maximaal haalbare kom je eigenlijk altijd weer terecht bij de Volkskrant, die immer moralistische ‘kwaliteitskrant’. Bij de Volkskrant doen ze bijvoorbeeld niets anders dan zzp’ers haten, want zzp’ers zijn niet communistisch genoeg, maar dat driekwart van de Volkskrant-redactie op uitgeknepen zzp’ers draait hoor je ze dan weer nooit over. Of neem het milieu: elke dag je krant volplempen met groenlinks Jeroen van Trommelen-geneuzel over klimaatopwarming, maar wel je courant tsjokvol proppen met extreem milieuvervuilende vliegreisadvertenties. Zie verder bij Geenstijl-onderzoeksjournalist @pritt.

Vandaag blijkt ook dat de moralisten van de Volkskrant, die zeggen de waakhond van de democratie te zijn, niet zo goed zijn in het betalen van hun medewerkers. FNV-activistisch zeiken op alle andere succesvolle bedrijven waar de arbeider volgens het rode bastion Volkskrant standaard te weinig verdient kunnen ze goed, maar als de eigen, toch al zo flink afgeknepen zzp’ers een factuur sturen is die Volkskrant ineens heel erg stil. En blijft ook heel lang stil, zo getuigen diverse tweets van diverse Volkskrant-medewerkers (M/V) die het na maanden wachten op een beetje fatsoenlijke uitbetaling door huisvriend P. en zijn veertig moraalrovers (blank) spuugzat beginnen te worden.

En ja, dan loop je het risico dat het immer gezaghebbende kwaliteitsinstituut Mediacourant.nl er mee aan de haal gaat, en ja, dan heb je al snel de poppen aan het dansen, dat weet iedereen, want bij Jinek (100% blank, V) doen ze de hele dag niets anders dan nieuwtjes jatten van Mediacourant.nl anders moeten ze gaan werken voor hun geld.

Kortom Volkskrant, gewoon boter bij de vis, mosterd bij de maaltijd en niet erna en normaal citroenen verkopen, geen laffe knollen: lappen die hap en snel een beetje anders gaan de Scheuldermannetjes, Hoekes, millennials, schrijfmeisjes, fotografen en al die andere roomblanke truttige dertien in een dozijn schrijfburgers (V) straks nog naar De Telegraaf want daar hebben ze wel een normaal en werkbaar online factuur- en declaratiesysteem de online media.

 
Tags:
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace