Buitenland

Autopsierapporten slachtoffers aanslagen Brussel gestolen

08-01-2019 20:45

Een man heeft vorige week in het Brusselse parketgebouw de autopsierapporten van de slachtoffers van de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016 gestolen. Dat meldde het Belgische VTM Nieuws. Bij de aanslagen op Brussels Airport en op een metro kwamen in totaal 35 mensen om het leven inclusief de drie terroristen.

Het Brusselse parket bevestigde dat uit een kantoor van een gerechtelijk arts een externe harde schijf is gestolen. Volgens bronnen van persbureau Belga staan op die harde schijf onder meer de autopsieverslagen van de slachtoffers van 22 maart. Er is een 27-jarige verdachte opgepakt. Die verschijnt woensdag voor de Brusselse raadkamer.

De diefstal vond vorige week donderdag plaats in het Portalisgebouw, waar de gerechtelijk artsen een kantoor hebben. Volgens gerechtelijke bronnen ging de dader er niet alleen vandoor met de externe harde schijf maar ook nog met andere spullen, zoals een dictafoon. Het lijkt daarom niet om een gerichte diefstal van de autopsierapporten te gaan.

De opgepakte verdachte heeft ook geen enkele link met de aanslagen van 22 maart of de slachtoffers. Volgens het Brusselse parket ontkent de man elke betrokkenheid bij de diefstal.

ANP