Buitenland

Dodenteller gasexplosie Parijs gestegen naar 3

12-01-2019 13:19

Update: Het dodental door de explosie in een bakkerij in Parijs is gestegen naar drie. Het slachtoffer heeft de Spaanse nationaliteit, meldde de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken. Negen gewonden verkeren nog in levensgevaar.

Anp

Update: De Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner heeft het dodental van de explosie in een bakkerij in Parijs aangepast naar twee. Het aantal gewonden is juist hoger dan eerder bekend werd gemaakt.

“Op dit moment zijn twee brandweerlieden overleden. 10 mensen zijn in levensgevaar, onder wie een brandweerman, 37 mensen zijn gewond”, twitterde de minister.

Anp

Door de gasexplosie in een bakkerij in het centrum van Parijs zijn zaterdag vier mensen om het leven gekomen. Dat heeft de minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, gezegd.

Eerder was sprake van twaalf zwaargewonden van wie vijf in levensgevaar verkeerden. Onder hen waren twee brandweermannen die al ter plaatse waren toen de explosie plaatsvond. Nog eens 24 mensen raakten lichtgewond.

Anp

Lees ook: Explosie Parijs: veel slachtoffers, 200 hulpverleners ter plaatse, 20 gewonden