Doneer aan TPO
 

Opmerkelijk: Jeanine Hennis (VVD) draagt hoofddoek voor Iraanse ambassadeur

Voor Iraakse diplomaten dan weer niet, vrouwen in Iran zitten gevangen om hoofddoekweigering

Door: , 12:46, 13 januari 2019
Jeanine Hennis-Plasschaert op haar eerste werkdag in de Iraakse hoofdstad als Speciaal Vertegenwoordiger van de Secretaris-Generaal van de VN voor Irak en als Hoofd van de VN-Missie UNAMI. ANP EVERT-JAN DANIELS

Voor Iraakse diplomaten dan weer niet, vrouwen in Iran zitten gevangen om hoofddoekweigering

De voormalige VVD-minister Jeanine Hennis Plasschaert is tegenwoordig Speciaal Vertegenwoordiger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties. Zij ontmoette in die hoedanigheid op 6 januari jongstleden de ambassadeur van Iran, Iraj Masjedi.

(Tekst loopt door onder tweet)

Te zien is dat Hennis een hoofddoek draagt in zijn aanwezigheid, wat opmerkelijk is gezien de bittere strijd van Iraanse vrouwen om blootshoofds over straat te mogen gaan. Er zitten ettelijke vrouwen in Iraanse gevangenissen omdat zij opkwamen voor hun rechten en de gehate doek afwierpen. Van sommige vrouwen is al maanden niets vernomen.

Op het moment van publicatie van dit artikel is er nog iets opvallends aan de hand: mevrouw Hennis deelt veel tweets van haar ontmoetingen met Iraakse functionarissen, op al deze foto’s staat zij blootshoofds. De tweets met foto’s van de gehoofddoekte ontmoeting met de Iraanse ambassadeur -van hetzelfde account als haar eerdere retweets- deelt zij echter niet.

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace