Doneer aan TPO
 

SGP-raadsleden lopen weg uit raadsvergadering Hendrik-Ido-Ambacht, want regenboogvlag

'Dit gebaar polariseert alleen maar'

Door: , 23:48, 14 januari 2019
ANP ROBIN UTRECHT

'Dit gebaar polariseert alleen maar'

Twee raadsleden van de SGP-ChristenUnie zijn weggelopen uit een raadsvergadering in Hendrik-Ido-Ambacht, toen daar een regenboogvlag ontvouwd werd, meldt het AD.

Dat gebeurde nadat burgemeester Jan Heijkoop de raad bedankt had voor de wijze waarop ze had vergaderd over een motie om voortaan op coming-out-dag (11 oktober) de regenboogvlag bij het gemeentehuis te hijsen. Dat initiatief van D66 om afstand te nemen van de Nashville-verklaring werd behalve door SGP-CU en CDA door alle partijen gesteund.

Nadat 13 van de 23 raadsleden voor de motie gestemd hadden, bood D66-fractievoorzitter Marijke Gommans de burgemeester een regenboogvlag aan. Toen die aanstalten maakte die aan te pakken, verlieten de raadsleden Leo Plat­schorre en Peter Boudewijn de zaal, aldus het AD. “We hebben er geen behoefte aan om met die vlag op de foto te komen’’, aldus Platschorre: “Dit gebaar polariseert alleen maar. Het was niet nodig, ze hadden hun zin al. Of weglopen niet polariserend is? Dat wordt een kip-of-ei-discussie.’’

Anp

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace