Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Rob Jetten

15-01-2019 09:01

Sale Januari 2019

Beste Rob,

Nu je de leider bent van de onder D66-vlag opererende dependance van GroenLinks, de partij die Volkert van der Graaf destijds zo inspireerde tot de moord op Pim Fortuyn, kun je er op rekenen dat je onder een vergrootglas ligt.

Logisch dus dat een website als Geenstijl eens uitzoekt in hoeverre jij nou echt “de klimaatcrisis wilt aanpakken met het oog op de toekomst van onze kinderen”, zoals je zaterdag nog stoer twitterde.

Geenstijl zal lang geen compleet overzicht hebben gegeven, maar wat we zagen vond ik tamelijk ontluisterend.

Zowel kwantitatief als kwalitatief trouwens.

Ten eerste: het was ver en veel. Geen mens met een modaal of lager inkomen zal jouw CO2-uitstoot evenaren.

Ten tweede: het was raar. Ik bedoel: als groot politiek D66-talent vrolijke selfies maken met een vriendje en twee bekopvodde westerse vrouwen in Iran, het land waar homo’s beter uit de buurt van hoge gebouwen kunnen blijven, men zou er iets hypocriets in kunnen zien van een man die in Nederland trots zijn eigen trouwfoto twittert ten bewijze van onze liberale opvattingen over het homohuwelijk.

Maar laat ik to the point blijven.

Je vliegt graag en ver. Zakelijk én privé. Je houdt ook van toerritjes in auto’s die het energielabel van een Lada Niva hebben.

Je bent daarmee een hypocriet.

En volstrekt ongeloofwaardig.

Je voorganger was ook een lul. Maar over hem, Alexander Pechtold, zou je in zekere zin nog kunnen zeggen dat hij “de klimaatcrisis aanpakte met het oog op de toekomst van onze kinderen”.

Ten eerste had hij die handige omkoopneukhut op Scheveningen, waardoor hij niet na elke lange werkdag op het Binnenhof vol gas richting echtgenote in Wageningen hoefde te rijden om achter haar gebreide broek te kruipen. Ten tweede snapte hij donders goed dat de allerbeste aanpak van de klimaatcrisis het beperken van de groei van de wereldbevolking is; wat verklaart waarom hij een groot fan was van het toepassen van aborti als hij weer eens een vriendin met jong geschopt had.

Enfin.

Wil je het niet meer over ‘onze’ kinderen hebben, zolang je net als Mark Rutte, Angela Merkel, Emmanuel Macron en al die andere politici die de toekomst van ónze kinderen aan het verzieken zijn zelf geen kinderen hebt?

Je snapt namelijk helemaal níets van onze zorgen.

Groet,

JanD

PS. Al geabonneerd op mijn nieuwsbrief? Tegen de lunch een nieuwe, met een gratis boek t.w.v. 20 euro.