Politiek Buitenland

Britse politica stelt bevalling uit vanwege Brexit-stemming

15-01-2019 13:51

Het Britse parlementslid Tulip Siddiq heeft de geboorte van haar kind uitgesteld vanwege de stemming over de brexitovereenkomst. Eigenlijk zou de pro-Europese politica dinsdag haar zoon ter wereld brengen via een keizersnede. Volgens Britse mediaberichten stemden de artsen er echter mee in de ingreep met twee dagen uit te stellen tot komende donderdag.

Ze wil de kans grijpen en vechten ‘voor een sterkere relatie tussen Groot-BrittanniĆ« en Europa’, citeerde de Evening Standard de 36-jarige Siddiq, die haar kiesdistrict in het noordwesten van Londen heeft. De vrouw zal wel met een rolstoel naar het parlement moeten worden vervoerd, omdat ze aan zwangerschapsdiabetes lijdt.

Siddiq, die al een dochter heeft, zet zich in voor een tweede brexitreferendum. Het debat in het Lagerhuis over de plannen van premier May met de EU begint rond 15.30 uur onze tijd. Er zijn verscheidene stemmingen (vanaf 20.00 uur) met de belangrijkste naar verwachting rond 21.30 uur. Dan stemt het parlement over de akkoorden die May met de EU over de brexit heeft bereikt.

ANP