Politiek

U zond in: Poolse concentratiekampen Poolse concentratiekampen noemen is holocaustontkenning

16-01-2019 18:29

Volkskrant-columnistes lezen Geenstijl.nl.

“Geachte redactie,

Er is een fout gemaakt op deze pagina.https://tpo.nl/2019/01/10/oekraiense-nazi-collaborateur-jakiv-palij-95-overleden/

“De voormalige bewaker in het Poolse concentratiekamp Treblinka werd vorig jaar uitgeleverd door de Verenigde Staten.”

Er waren geen Poolse concentratiekampen!

De concentratie- en vernietigingskampen waren DUITS!

Duitsland bouwde de kampen na de Duitse invasie en de brute Duitse bezetting van Polen.

Het is onjuist, onwetend en beledigend om de Duitse kampen als Pools te omschrijven.

Het kan worden beschouwd als een vorm van ontkenning van de holocaust en vervorming.

“Attempts to blur the responsibility for the establishment of concentration and death camps devised and operated by Nazi Germany by putting blame on other nations or ethnic groups.”

https://www.holocaustremembrance.com/working-definition-holocaust-denial-and-distortion

Overigens was Palij een etnische Oekraïner. Zijn namen zijn Oekraïens en hij trouwde in een Oekraïense kerk. ANP had al contact met je moeten opnemen om hun fout te corrigeren. Neem zo nodig contact met hen op.

Corrigeer de tekst en probeer de feitelijke geschiedenis te onthouden. Een gepubliceerde correctie en verontschuldiging zou geschikt zijn.Verander alstublieft de geschiedenis of de Holocaust niet.

Met vriendelijke groet,

De Poolse Nieuwspraak-polizei.”

 

Zucht.

Zucht.

Al bijna 75 jaar weet iedereen dat zes miljoen joden tijdens de holocaust in Poolse vernietigingskampen als Auschwitz en Treblinka zijn gemassavermoord. Maar nu ineens bedenken een paar beroepsgekwetsen dat Polen zeggen als het over Polen gaat ook, postuum 75 jaar naar dato, met terugwerkende kracht alsnog heel kwetsend is. (LOL.)

Dit hadden zelfs UvA-SJW’s nog niet kunnen verzinnen. De zinloze en toch al zo krankzinnige cultuuroorlog voortzetten met de zoveelste lachwekkende semantische discussie, in de hoop op meer, meer, meer aanspraak op herstelbetalingen slachtofferschap.

Wij noemen dit gewoon de geschiedenis proberen te herschrijven, hertalen, omtalen, Nieuwspraak en politiek-correct totaalgeleuter en wij noemen mensen die media woedende mailtjes sturen met de dwingende eis te zelfhercensureren want kwetsend gewoon gedachtenpolitie met een kulturkammer-fetish.

WEET JE WIE OOK VAN GEDACHTENPOLITIE MET EEN KULTURKAMMER-FETISH HIELD?

P.S.

Als Poolse concentratiekampen eigenlijk Duitse concentratiekampen zijn, hoe zit het dan met ons eigen Westerbork? Duitse doorvoerkampen zomaar Drentsche doorvoerkampen noemen! Je reinste Drenthe-ontkenning! Pikken jullie dat zomaar, gekwetste Drenthenaren?