Opinie

‘Feministen’ TU Delft vinden mening hoogleraar niet onder vrijheid van meningsuiting vallen

17-01-2019 19:57

Een uitgebreide beschrijving van dit Delftse leed wat totaal geschift SJW-gejammer heet is niet nodig want onderstaande bonusquotes zeggen alles al wel:

“De TU Delft gaf aan, in tegenstelling tot de VU en UvA, zich bewust níet te distantiëren van de Nashville-verklaring, en neemt TU Delft professor en Nashville-ondertekenaar Marc de Vries zelfs in bescherming in naam van “vrijheid van meningsuiting” .Daaruit blijkt duidelijk dat de TU Delft niet op de hoogte is over wat vrijheid van meningsuiting precies inhoudt.”

LOL. De ‘feministen’ van TU Delft gaan aan de fietsenmakers van TU Delft uitleggen wat de vrijheid van meningsuiting precies is. In Amsterdam ligt ‘ie al jaren dood op de Linneausstraat en op het Hilversumse Mediapark heeft ‘ie vijf kogels in z’n kop, maar in de communistische regenboogvrijstaat Delft is het natuurlijk heel anders, mits je gekwetst genoeg bent:

“Vrijheid van meningsuiting is inderdaad een belangrijk en goed beschermd mensenrecht, maar mag wettelijk gezien niet gebruikt worden voor haatzaaien, opruiing of om anderen te discrimineren. Volgens ons strafrecht, artikel 137d mag men niet haatzaaien of opruien. Artikel 1 van ons grondwet beschermt mensen tegen uitsluiting en discriminatie. In vergelijkbare zaken als de uitspraken van Nashville-verklaring bleken de uitingen uiteindelijk strafbaar, zoals dit voorbeeld van het College voor de Rechten van de Mens. Met dat beroep zijn dan ook tientallen aangiften gedaan tegen de Nashville-verklaring, waardoor het OM de zaak nu onderzoekt.”

Aha. Dus de particuliere mening van één christen die vindt dat homoseksualiteit in strijd is met Bijbelse waarden is ‘haatzaaien’. Als het al ‘haat’ is, wat lastig is te bepalen voor zover het gaat om opvattingen die zich alleen verhouden tot Bijbelse waarden en expliciet niet tot maatschappelijke waarden, dan blijft dat zaaien nog altijd achterwege: je kunt nou niet echt zeggen dat de haat door christenen tegen homoseksuelen sinds de Nashville-verklaring enorm is toegenomen (maar misschien hebben wij de christelijke zelfmoordaanslagen op gaybars allemaal gemist) of dat de verkoop van regenboogvlaggen is gekelderd. Integendeel. Dat wordt dus zaaien zonder oogsten.

Maar veel interessanter is dat deze ‘feministen’ van de TU Delft Artikel 1 van onze (dus ook de uwe!) Grondwet met Nieuwspraak in hun voordeel proberen te hertalen door met voorbeelden van het College voor de rechten van de Mens op de proppen te komen. Uitgerekend een orgaan zonder enige juridische macht, een orgaan dat uitsluitend niet-bindende uitspraken doet, de ultieme tandeloze tijger, zeg maar het omgekeerde van de Grondwet.

Dat ‘vergelijkbare zaken strafbaar waren’ zegt, godzijdank, helemaal niets over dit individuele geval. (Bovendien gaat het in die zaken om politici die haatzaaiende uitspraken doen, niet om hoogleraren of universitair docenten.) Dat is nou precies waar we die Grondwet en het strafrecht voor hebben, om te voorkomen dat woedende meutes, al dan niet van het zwakke geslacht drammende soort, algemeen veroordelen op basis van hun eigen beperkte verknipte en vooral extreem egocentrische wereldbeeld. Om nog maar te zwijgen over ‘aangiftes’: daarvan doet de Hollander er jaarlijks meer dan een miljoen, maar met verreweg de meeste gebeurt helemaal nooit iets, laat staan dat het ooit straffen en uitspraken oplevert.

Alhoewel het niemand zal verbazen als het OM in deze zaak juist wel weer ineens capaciteit heeft, gezien de dwingende links-ideologische agenda van de onverkozen maar machtige schaduwmacht die Openbaar Ministerie Nederland heet. Zie ook: de Friesche snelwegblokkeerders.

En zo emmert en jankt en dramt en zeurt en brabbelt dit clubje onwelriekende technische Delftse gleuven nog een heel manifestje voort. Natuurlijk eisen(!) ze van alles en nog wat: ontslag, excuses, herstel, een tweede koekje, een derde koekje… Als verwende kinderen zonder enig besef van realiteit, verhoudingen of überhaupt ook maar het minste begrip van vrijheid en grondrechten. Stuitend, dom, lachwekkend. Delft onwaardig dit soort ‘studenten’.

Te vrezen valt echter dat ook deze keer weer de ruggengraatloze baasjes, in paniek door elke mogelijke vorm van PR-schade, snel door de knietjes gaan om te bukken voor het zoveelste clubje ‘inclusieve’ en ‘tolerante’ ‘fatsoenlijken’ die door middel van haatzaaierij het zaaien van haat willen bestrijden en zo weer een slag in de cultuuroorlog winnen.

Terwijl: haat is eigenlijk ook maar een sociaal construct.

We zien het manifest waarin ‘haatzaaien’ tegen homo’s en homoseksualiteit door vele moslims wereldwijd net zo dapper en net zo krachtig wordt verworpen als het ‘haatzaaien’ door één enkele aan de TU docerende christen met smart tegemoet (nog steeds, al jaren).

Keep reaching for that rainbow girls boys people in Delft!