Doneer aan TPO
 

Belgisch N-VA raadslid Melikan K. aangehouden vanwege visumfraude

Beschuldigd van mensensmokkel, lidmaatschap van een criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing

Door: , 14:01, 17 januari 2019
Mechelen, © Ben Kerckx/Pixabay

Beschuldigd van mensensmokkel, lidmaatschap van een criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing

Een gemeenteraadslid uit de Vlaamse gemeente Mechelen is formeel aangehouden voor fraude rond humanitaire visa. Melikan K. (44) wordt beschuldigd van mensensmokkel, lidmaatschap van een criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing, meldt het parket in Antwerpen. Hij moet dinsdag verschijnen voor de raadkamer.

De man zou grote bedragen hebben gekregen om assyrische christenen uit onder meer Syrië en Irak met een humanitair visum naar België te laten reizen. Het ging om meer dan tweehonderd mensen tussen juni en september vorig jaar. Hij gaf namen door aan de regering.

K. is geschorst als lid van de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA), de grootste partij van België. Hij werkte nauw samen met voormalig staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken, die geschokt heeft gereageerd op de beschuldigingen tegen zijn partijgenoot. Francken zei geen indicaties te hebben gehad dat K. malafide zou zijn. De NV-A blijft wel “achter de broodnodige en legitieme reddingsoperatie van de Syrische christenen staan, die in het leven bedreigd werden door de terroristen van IS”.

(TPO/ANP)

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace