Doneer aan TPO
 

‘VO! Leidse studenten schilferen van schurft, dankzij gore studentenhuizen

Dit is ernstig mijnheer de Praeses, dit is schurft, vrees ik

Door: , 8:55, 17 januari 2019
(Oud) Studenten kijken naar de Maskerade-optocht door het centrum van Leiden ter ere van het 200-jarig bestaan van studentenvereniging Minerva. Of zij schurft hebben is niet duidelijk. ANP REMKO DE WAAL

Dit is ernstig mijnheer de Praeses, dit is schurft, vrees ik

Uit registraties van GGD Hollands Midden blijkt de besmetting met schurft onder Leidse studenten nog niet onder controle is. Dat meldt het AD. Net als in 2017 telde de GGD vorig jaar negentien studentenhuizen waar bewoners last hadden van de huidziekte.

Bijna elke student in Leiden kent wel iemand die het slachtoffer is (geweest) van de schurftmijt. Alhoewel volgens de GGD geen sprake is van een uitbraak, valt de schurftmijt nauwelijks uit de studentenhuizen weg te krijgen.

Schurft (scabiës) is een ziekte die tot begin vorige eeuw veel voorkwam. De laatste jaren melden verschillende GGD’s dat schurft weer toeneemt onder studenten, met name in Leiden, Groningen, Utrecht en Den Haag. Het gemiddelde studentenhuis is een walhalla voor de schurftmijt.

(ANP)

 
 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace