Regio

Zamir M. doet vaag in rechtbank over moord op 24-jarige Utrechtse studente Laura Korsman

17-01-2019 13:12

Politieonderzoek aan de Bosboomstraat in Utrecht waar eerder een 24-jarige studente dood is aangetroffen. ANP KOEN LAUREIJ

De moord op Laura Korsman had nooit mogen gebeuren. Ik deel het verdriet met de nabestaanden. Het is een ware nachtmerrie”, zei Zamir M. in de rechtbank van Utrecht. Verder wilde de 31-jarige verdachte uit Nieuwegein donderdag tijdens een inleidende zitting niets loslaten over de moord op de studente.

Lees ook – Studente Laura Korsman vermoord in Utrecht

De jonge vrouw werd in juli vorig jaar door messteken om het leven gebracht. M. staat hiervoor terecht. Hij zou in aanloop naar haar dood de 24-jarige Laura, zijn ex-vriendin, hebben gestalkt. Het slachtoffer had de relatie met M. – alias dj Sammy G. – verbroken, maar hij kon haar niet loslaten. De verdachte had al een contact- en locatieverbod opgelegd gekregen. De vrouw voelde zich zo bedreigd dat ze zelfs een alarmknop van de politie bij zich droeg.

Hij bleef haar ondanks alle waarschuwingen en verboden veelvuldig bellen, mailen en appen. Hij stak de banden van haar fiets en auto lek. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) reed hij meermalen langs haar studentenhuis in de Borsboomstraat en bleef daar wachten. Hij wist zelfs met een bloemetje het pand binnen te komen.

Pas op de inhoudelijke zitting wil hij ingaan op de vraag of hij haar uiteindelijk heeft omgebracht of niet. Volgens zijn advocaat Willem Jan Ausma ontkent hij niet dat hij op de dag van de moord in de woning is geweest. “Hij had toen zelf geen mes meegenomen.” M. wordt nog onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

De inhoudelijke behandeling van de strafzaak is op 14 mei. Op 16 april volgt eerst nog een pro-formazitting.

ANP