Doneer aan TPO
 

Oprichter KLM blaadje liet eigen overlijdensbericht maken, werd gewoon wakker en ging toen maar naar Albanië

Wilde zich eerder al laten doodvriezen, maar was warmste december ooit

Door: , 10:14, 18 januari 2019
Schaatster Joan Haanappel met Jean-Jacques van Belle, directeur van de "Holland Herald", met wie zij zich verloofde (1967), ANP

Wilde zich eerder al laten doodvriezen, maar was warmste december ooit

Jean-Jacques van Belle leeft nog. De oprichter van Holland Herald, het ‘in-flight magazine’ (boordtijdschrift) van KLM, blijkt in december zelf zijn overlijdensadvertentie te hebben laten zetten in enkele kranten. Dat schrijft NRC, die hem sprak in Albanië.

Van Belle vertelt dat hij ‘eigen regie’ wilde over het einde van zijn leven, en daarom pillen innam waarvan hij dacht dat ze dodelijk waren. “Maar ik werd gewoon weer wakker”. Waarom hij naar Albanië is gegaan kan hij niet uitleggen. Voormalig medewerker Rick Wilson van Van Belle liet in december aan het ANP weten dat hij was overleden.

Van Belle vertelt dat hij ‘zeven jaar geleden’ ook al een zelfmoordpoging deed. Hij wilde zich toen ‘s nachts laten doodvriezen in Zweden. Hij had gedronken, nam ‘stevige pillen’ en ging op een bankje in het park liggen. “Daar schijn je niets van te merken, prima dood”. Maar zelfs in het dorpje net onder de poolcirkel ging dat niet, “Het was daar de warmste decembermaand in jaren! Van de eeuw! Het regende”, zo vertelt Van Belle aan de krant.

(TPO/ANP)

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace