Doneer aan TPO
 

Linkse vakbond FNV dramt door: ‘Raad van Commissarissen ING moet deel beloning inleveren’

RvC moet geld weggeven aan 'een goed doel'

Door: , 12:27, 18 januari 2019

RvC moet geld weggeven aan 'een goed doel'

De raad van commissarissen van ING zou vrijwillig een deel van zijn beloning op moeten geven als symbolische daad. Dat zegt vakbond FNV als reactie op het schrappen van de bonussen door de bank. ING deed dat als gevolg van de megaschikking in het witwasschandaal.

Dat er daardoor geen bonussen zijn voor het gewone personeel dat met de hele zaak niets van doen had, terwijl de commissarissen niets inleveren, noemt bondsbestuurder Gerard van Hees “stuitend”. Volgens hem is de raad van commissarissen ,,heel sturend” geweest in de zaak.

Van Hees roept daarom ING-voorzitter Hans Wijers op om een deel van zijn beloning aan een goed doel te geven. “Laat zien dat je je verantwoordelijkheid neemt als voorzitter en stel een symbolische daad. En roep je commissieleden op om jouw voorbeeld te volgen.” Wijers krijgt volgens FNV jaarlijks meer dan 100.000 euro voor zijn werkzaamheden voor ING.

Anp

 
Tags: ,
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace