Doneer aan TPO
 

Nog geen vlok sneeuw in Nederland, 2019: al het verkeer omgevallen

Treinen, vliegtuigen, wegen en Amsterdamse trams falen want misschien 3 cm sneeuw

Door: , 9:12, 22 januari 2019
Een automobiliste krabt de ruiten van haar auto schoon. - ANP OLAF KRAAK

Treinen, vliegtuigen, wegen en Amsterdamse trams falen want misschien 3 cm sneeuw

Reizigers moeten dinsdag rekening houden met overlast door het winterse weer. Het gaat sneeuwen en mogelijk wordt het daardoor lokaal ook glad. De eerste neerslag wordt verwacht vanaf 08.00 uur in het zuidwesten en het westen van het land. Dat sneeuwgebied breidt zich tot halverwege de middag oostwaarts over het hele land uit. Lokaal kan de sneeuw een dek van meer dan 3 centimeter achterlaten, verwacht het KNMI, dat de zogenoemde code geel heeft afgegeven.

Weggebruikers komen mogelijk terecht in een iets drukkere ochtendspits dan normaal, verwacht Rijkswaterstaat. Vooral in Zeeland moeten weggebruikers rekening houden met gladheid. Er worden 546 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers ingezet om de snelwegen continu sneeuwvrij te houden.

De verwachte sneeuwval op dinsdag leidt waarschijnlijk ook tot het uitvallen van vluchten naar, van of via Amsterdam, meldde KLM maandag. De luchtvaartmaatschappij raadt klanten aan om de status van hun vlucht goed in de gaten te houden. De dienstregeling van de treinen wordt uit voorzorg ook aangepast: Er zullen minder treinen rijden dan op een gewone werkdag. Op de meeste plekken rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier.

Een zware stroomstoring heeft ook de Amsterdamse tram platgelegd, of dat met de nog niet gevallen sneeuw te maken heeft is niet duidelijk.

(ANP)

 
 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace