Binnenland

Lieve Stad van Hoop vol lieve mensen gaat moskeeën extra beveiligen want ‘reële kans op aanslagen’

25-01-2019 20:21

Wereldstad Amsterdam, die lieve stad van hoop vol lieve mensen, heeft al jarenlang een aanslagenprobleempje omdat in de lieve stad van hoop de Joden zo erg worden geliefd dat hun gebedshuizen en de scholen van hun kinderen streng moeten worden bewaakt. Inmiddels is er een aanslagenprobleempje bijgekomen, blijkt uit een brief die GroenLinks-burgemeester Femke Halsema heeft verstuurd aan de gemeenteraad: ook bij sommige moskeeën in de lieve stad is ‘de kans op een aanslag reëel’, dus krijgen ze voortaan extra beveiliging.

Het is onbekend over welke moskeeën danwel overige ‘islamitische instellingen’ het exact gaat en ook over de veiligheidsmaatregelen is weinig bekend, maar het ligt voor de hand dat deze beveiligingen ongeveer hetzelfde zullen zijn als de beveiliging van de Joodse instellingen: politieposten en camera’s. (Lees: klassiek Amsterdams symboolbeleid wat geen terrorist ooit zal tegenhouden.)

Uit welke richting die ‘reële kans op aanslagen’ precies komt blijft duister. In het Amsterdamse main stream printmedium Parool wordt vooral benadrukt dat de ‘algemene’ terreurdreiging nog altijd van jihadistische aard is, en dat eerder in Amsterdam Oost een moskee-woordvoerder werd bedreigd door nabestaanden van een gesneuvelde Syriëganger, al rept het Parool ook over “veiligheidsdiensten die sinds enige tijd een grotere dreiging uit rechtsextremistische hoek signaleren“.

Bij het gesubsidieerde online medium AT5.nl wordt wat meer richting dreiging vanuit ‘xenofobe’ hoek gespeculeerd. Er wordt melding gemaakt van ‘xenofobe incidenten’ zoals de onthoofde pop die begin 2018 werd gevonden voor een moskee in Amsterdam-Noord, een actie die werd opgeeist door de rechtse terreurgroep Rechts In Verzet, en er wordt verwezen naar een “””onderzoek””” van de immer objectieve en geheel waardevrije want absoluut niet ideologische Universiteit van Amsterdam waaruit zou moeten blijken dat “tweederde van de Nederlandse moskeeën met dit soort incidenten te maken krijgt”.

Interessant is dat GroenLinks-burgemeester Halsema al enige tijd flink werk maakt van, hoofdzakelijk, islamitische radicalisering in haar lieve stad van hoop. Eén van de nieuw gepresenteerde methoden om ‘radicalisering’ tegen te gaan is het introduceren van de Taalpolitie in het college van B&W: er moeten voortaan “zakelijkere omschrijvingen worden gebruikt voor religieuze begrippen”, anders worden dingen maar door elkaar gehaald en voor je het weet raken er weer religieuze minderheden gekwetst. Zoals gebruikelijk in Technocratië biedt Nieuwspraak hier weer een passende oplossing voor. Ongetwijfeld tot grote vreugde van Nieuwspraak-fähige drampartijen als D66 en GroenLinks.

Lees ook: Terroristisch ‘Rechts in verzet’ laat onthoofde pop achter bij moskee in Amsterdam Noord

Lees ook: Afschuw in Amsterdamse gemeenteraad vanwege onthoofde pop bij moskee