Doneer aan TPO
 

Moslima herkent ‘Allah’ in zool van schoen, Nike ‘neemt zorgen serieus’, schoen niet uit handel gehaald

'Nike respecteert alle religies'

Door: , 10:27, 31 januari 2019
2018-12-02 14:07:48 ROTTERDAM - Bezoekers van Sneakerness bekijken de exclusieve en klassieke sneakers die op het event in de onderzeebootloods te koop zijn. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

'Nike respecteert alle religies'

Nike staat onder druk om het model Air Max 270 terug te trekken, nadat een moslima een online petitie was gestart. Volgens haar was in het design van de zool in het Arabisch het woord Allah te herkennen.

Volgens de moslima, Saiqa Noreen, was dit design godslasterend, omdat hiermee de naam Allah zou worden betrapt, geschopt en zou worden besmeurd met modder en ander vuil. Ze eist dat de schoen zou worden teruggehaald.

Nike zei dat sprake was van een gestyled kenmerk van de Air Max en weerlegde de beschuldiging dat het schoenenmerk bewust moslims had willen beledigen. Wel stelt de fabrikant: “Nike respecteert alle religies en we nemen zorgen van deze aard serieus”. In tegenstellng tot eerdere berichten lijkt de schoen echter nog niet uit de handel.

De petitie, die zich richt op 25.000 handtekeningen, werd al meer dan 16.000 keer ondertekend.

(TPO/ANP)

 
Tags: , ,
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace