Doneer aan TPO
 

Voor het eerst in 30 jaar Britse veroordeling voor vrouwenbesnijdenis

Rechter gelooft niet dat slachtoffertje ten val kwam tijdens klimpartij om een koekje te pakken

Door: , 18:17, 01 februari 2019
An undated handout picture made available by The United Nations Children's Fund (UNICEF) on 05 February 2016 shows a sticker advocating for the end of female genital mutilation/cutting.

Rechter gelooft niet dat slachtoffertje ten val kwam tijdens klimpartij om een koekje te pakken

In het Verenigd Koninkrijk is voor het eerst iemand schuldig bevonden aan vrouwenbesnijdenis. Het gaat om een 37-jarige Oegandese moeder uit Oost-Londen, berichten Britse media.

De vrouw huilde in de rechtszaal toen ze de uitspraak hoorde. Ze had zelf beweerd dat het letsel aan de genitaliën van haar dochtertje het gevolg was van een ongeval. Het kind was volgens de vrouw ten val gekomen tijdens een klimpartij om een koekje te pakken.

De genitale verminking kwam aan het licht toen het kind met fors bloedverlies naar het ziekenhuis was gebracht. Daar bleek dat het meisje vermoedelijk was besneden met een scalpel. Het slachtoffer vertelde later zelf dat een ‘heks’ dat gedaan had.

De politie vond tijdens een huiszoeking aanwijzingen dat de moeder had geprobeerd hekserij te gebruiken om onderzoekers tot zwijgen te brengen. Ook zou ze haar dochtertje opdracht hebben gegeven tegen de politie te liegen.

De rechter doet pas in maart een uitspraak over de strafmaat, maar heeft de moeder alvast een forse gevangenisstraf in het vooruitzicht gesteld. De maximumstraf voor vrouwelijke genitale verminking is veertien jaar. Die praktijk is al meer dan dertig jaar verboden in het Verenigd Koninkrijk, maar is vaak lastig te bewijzen.

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace