Opinie

Links heeft slechts één moraal: we voeren dezelfde strijd en dat is de klassenstrijd

04-02-2019 21:58

Wat is het leven toch makkelijk als je niet consequent hoeft te zijn en feiten kan negeren. Je doet maar een dotje en mensen vinden het prachtig. Niet mogelijk, zegt u? Met politiek-correct rechts (dus ook FvD) is alles mogelijk. Haar ‘standpunten’ zijn zo concreet dat je in Nederland precies weet waar je aan toe bent.

Bijvoorbeeld: rechts is erop tegen om mensen over één kam te scheren. Daarom is links heel fout, want het scheert bouwvakkers, accountants, ambtenaren en winkelmedewerkers over één kam. En dat mag niet. Daarom zijn álle mensen die op linkse partijen stemmen hele slechte communisten.

In plaats van over één kam scheren is rechts voor individualisme en om die eenheid te bereiken moeten de marxisten worden uitgesloten. Want de marxisten die verenigen alleen maar en dat werkt niet goed als je werknemers wil uitbuiten. Daarom moeten alle grenzen ‘dicht’, ook al zijn ze in Nederland al redelijk dichtgetimmerd als het gaat om niet-humanitaire migratie. Op die manier kan het altijd blijven gaan over grenzen die zogenaamd dicht moeten en nooit over de torenhoge huizenprijzen, de torenhoge huur, de 40 jaar durende loonmatiging in ons land en de enorme tekorten in bepaalde groeisectoren. Nieuwe Nederlanders (Nederlanders die ondertussen al in hun derde generatie zitten) dienen zich dan ook continue te bewijzen aan de Joods-Christelijke cultuur die nooit bestaan heeft in het Calvinistische Nederland. Zolang zij zich bezighouden met assimileren en de autochtonen met boos zijn op de buitenstaander, kunnen Forum voor Democratie-leden lekker blijven graaien.

Maar ho! Je mag niet denken in zij-wij! Dat is slecht en werkt polariserend! Graaiers, de grootkapitalisten van Shell en Unilever, zijn namelijk onderdeel van het grote ‘wij’. Daarom is socialisme ook zo slecht, want dat versterkt het wij-zij gevoel en dat zijn Sovjet-praktijken. Dat zou ook betekenen dat wij elke vorm van samenwerking moeten opgeven. Vakbonden? Communistisch, want dat is zij-wij. Zeggen dat grote bedrijven ook hun deel moeten betalen? Communistisch, want dat is zij-wij.

Het stuk hierboven is een ludieke reactie op het TPO-artikel van Lonneke van de Weijer waar ze haar zelfbedachte karikatuur van links aanvalt op de inconsequenties die zij zelf bedacht heeft.

De linkse moraal is simpel uit te leggen: in het moderne kapitalisme heb je werkgevers en werknemers (zzp’ers meegerekend). Links staat aan de kant van degenen zonder productiemiddelen of inkomen uit kapitaal. Dit zijn de werknemers en zzp’ers. Dit betekent dat links dient op te komen voor die klasse en niet specifiek voor cultuur A of cultuur B. Werknemers in Nederland hebben verschillende leefstijlen en culturen, ze zijn echter onderdeel van één en dezelfde economische klasse. Dit heeft ook een internationaal karakter waar elke accountant of bouwvakker in het meest pure van zijn of haar bezigheden verbonden is met alle andere accountants en bouwvakkers in de rest van de wereld. We voeren dezelfde strijd en dat is de klassenstrijd.

Het centrum wil dat je minder lang doucht en aardig doet tegen migranten (die je vervolgens niet aanneemt, want ze passen er toch niet bij). Rechts wil dat je twee keer zo lang doucht en gemeen doet tegen migranten (die je vervolgens wel aanneemt want goedkoop). Links is de enige stroming die consequent denkt vanuit een klassenkarakter en dat duidelijk uitdraagt. Die het opneemt voor haar klasse zonder mensen voor te liegen zoals de VVD, PVV en FvD dat doen. Deze drie partijen en diens bondgenoten liegen de lagere- en middenklasse in Nederland voor en doen alsof ze niet achter het grootkapitaal staan.

Links is dus zeer consequent: als een werknemer te weinig betaald krijgt dan staan wij klaar aangezien wij allen werknemers zijn. Als een werknemer in een oorlogsgebied moet vluchten voor zijn leven dan staan wij klaar aangezien wij allen werknemers zijn. Als een werknemer gediscrimineerd wordt vanwege zijn etniciteit of geaardheid dan staan wij klaar aangezien wij allen werknemers zijn. Enzovoorts, enzovoorts. De logica hierachter zou zelfs Lonneke van de Weijer kunnen volgen.

Voor ons is er slechts één moraal: werknemersmoraal.