Media & TV

‘NRC-journaliste die bekeerde Joram van Klaveren interviewde werkt voor uitgever die zijn boek publiceert’

04-02-2019 16:35

Hanina Ajari. (Screenshot RTL Late Night)

Lees ook – Joram van Klaveren (Oud-PVV en VNL) is moslim geworden

Met update – Was de natie maandag nog maar net bijgekomen van de EO-primeur dat voormalig PVV/VNL-scherpslijper Joram van Klaveren zich heeft bekeerd tot de islam, blijkt hij tegelijkertijd een interview aan NRC Handelsblad te hebben gegeven. De oud-politicus laat zijn bekering vergezeld gaan van een autobiografisch boek genaamd Afvallige uitgegeven door ‘t Kennishuys.

Dat interview in NRC is afgenomen door Sheila Kamerman en Hanina Ajarai. Die laatste kent u ook als de twee jaar terug ontslagen AD-columniste. Maar wat ontdekte de immer scherpe De Persgroep-twitteraar Roeland Roovers: Ajarai werkt ook voor de uitgever van Van Klaveren. Kom er maar in NRC Ombudsman!

Update 17.26 – Ajarai werkte in 2016 voor het laatst voor uitgever, NRC was op de hoogte

Kamerman laat aan TPO weten dat de werkzaamheden van Ajarai voor de uitgeverij – in 2016 voor het laatst – bij NRC voor publicatie van het interview bekend waren. “We wisten, al voor publicatie, dat Hanina Ajarai op freelancebasis eindredactioneel werk deed voor ’t Kennishuys. In 2016 voor het laatst.” De krant heeft dit maandag inmiddels ook in een disclaimer bij het artikel duidelijk gemaakt.