Buitenland

Inferno Parijs eist zeker 8 levens, dertig mensen gewond

05-02-2019 09:01

Door een felle brand in een flatgebouw in Parijs zijn zeker acht mensen om het leven gekomen en ruim dertig mensen gewond geraakt. Eén van de slachtoffers is levensgevaarlijk gewond. De brandweer vreest dat het dodental oploopt.

De brandweer sprak van een buitengewoon felle brand die heel snel om zich heen greep. Mensen moesten van het dak worden gered en circa dertig door de vlammenzee ingesloten mensen konden met ladders in veiligheid worden gebracht. Naastgelegen panden zijn ontruimd.

De brand is na zes uur blussen eindelijk onder controle gebracht. Over de oorzaak van de nachtelijke brand in het pand uit de jaren zeventig in het chique XVIe arrondissement is nog niets bekend. Maar de politie heeft een 41-jarige bewoonster met psychische problemen gearresteerd, meldde Franse media. Ze wordt verdacht van brandstichting. Bij de bestrijding van de vuurzee zijn zeker tweehonderd brandweerlieden betrokken geweest, meldden Franse media. Drie van hen raakten gewond.

De Parijse burgemeester Anne Hidalgo zei in een reactie dat heel de stad rouwt. De hele wijk, vlakbij de Port d’Auteuil en bekende parken, een renbaan en sportstadions zoals dat van Roland-Garros, is afgesloten volgens plaatselijke media. De minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, is ook naar de plek des onheils gegaan.

(ANP)