Doneer aan TPO
 

Gereedschap gestolen: neem een gereedschapskluis

Ook brand heeft niet langer vat op uw gereedschap

Door: , 19:08, 06 februari 2019
Een stevige kluis. ANP SANDER KONING

Ook brand heeft niet langer vat op uw gereedschap

Als u graag klust en een voorkeur heeft voor kwaliteitsgereedschap, dan weet u dat gereedschappen heel kostbaar kunnen zijn. Zo kostbaar dat diefstal van gereedschap niet zeldzaam is en een behoorlijke aanslag kan zijn op zowel de hobbyklusser als de professional. Naar alle waarschijnlijkheid wilt u dat het liefste voorkomen.

Nu kunt u natuurlijk altijd extra goed opletten als u ergens aan het klussen bent en niet uw busje ergens onbeheerd achterlaten als er voor een vermogen aan gereedschap in uw wagen ligt. Maar daarmee voorkomt u niet dat in een bijzonder ongunstig geval het gereedschap bij u thuis wordt gestolen.

Bos- en boomverzorger Richard Wigink uit Holten heeft zich ook over dit probleem gebogen nadat er een keer gereedschap, waaronder enkele kettingzagen, van hem werd gestolen bij een inbraak. Zodoende kwam hij op het idee van de gereedschapskluis. .

Hij heeft toen een kluis laten bouwen door Van den Berg Beton uit Raalte. De kluis is gemaakt van 12 cm gewapend beton en weegt meer dan 12 ton. Met de gereedschapskluis biedt Wigink niet alleen een oplossing tegen inbraak maar ook meteen tegen brand. De betonnen kluis met een inhoud van 13 kuub is echter niet goedkoop. De kosten bedragen maar liefst 8.500 euro excl. btw., maar dan bent u wel verzekerd van veilig opgeborgen gereedschap.

Stel dat u bijvoorbeeld net Dewalt accugereedschap bij Mastertools.nl heeft gekocht, waarmee u de mooiste dingen wil gaan maken. Maar waarmee u ook wil klaarstaan voor uw naasten en hen te hulp wil kunnen schieten, dan moet u er niet aan denken dat u op een dag wakker wordt en al uw prachtige gereedschap is gestolen.

Mocht een 12 tonskluis van 12 centimeter gewapend beton voor uw situatie wat te gortig zijn, dan kunt u het gereedschap natuurlijk ook in een veel kleinere kluis leggen of uw eigendommen bewaken met bijvoorbeeld bewakingscamera’s. Maar als u écht van klussen houdt en in bezit bent van een indrukwekkende gereedschapscollectie houd natuurlijk niemand u tegen om zelf een indrukwekkende gereedschapskluis te bouwen.

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace