Media & TV

Liam Neeson heeft iets gezegd wat niet mag van het SJW-fascisme, nu moet Liam Neeson kapot

06-02-2019 19:13

Volkskrant-columnistes lezen Geenstijl.nl.

Producent Lionsgate heeft een groot televisie-optreden van acteur Liam Neeson in The Late Show met Stephen Colbert afgezegd. Neeson zou vrijdag te gast zijn om te praten over zijn nieuwe film Cold Pursuit. Maar Lionsgate heeft hiervan afgezien vanwege de ophef die is ontstaan over een interview dat de acteur vorig week gaf, meldt The Hollywood Reporter.

Lionsgate gelastte dinsdag ook al de grote rodeloperpremière van de film in New York af. De 66-jarige acteur onthulde eerder deze week in een interview dat hij ooit op pad is gegaan om een willekeurige zwarte man in elkaar te slaan. Hij deed dit nadat een vriendin was verkracht door een zwarte man.

Neeson wilde zijn wraakgevoelens vervolgens botvieren op een willekeurige zwarte man en schrok erg van zijn eigen agressie. Neeson vertelt in de talkshow dat het bewuste incident veertig jaar geleden heeft plaatsgevonden en dat hij net zo hard op zoek was gegaan naar een blanke man als de dader blank was geweest. “Ik ben geen racist”, beklemtoonde de ster in de talkshow Good Morning America.

De onthulling van Neesons poging tot wraak zorgde voor veel ophef op social media. De Ier werd bestempeld als racist en ook werd opgeroepen het werk van de acteur te boycotten. De acteur begrijpt dat zijn woorden verkeerd zijn opgevat. Ook vertelt Neeson dat hij destijds hulp heeft gezocht om te kijken waar die agressie vandaan kwam. “Ik was geschrokken van de primitieve drang die ik had. Het choqueerde me en deed me pijn.”

Cold Pursuit is een wraakthriller over een man die op zoek gaat naar de dader als zijn zoon onder mysterieuze omstandigheden om het leven is gekomen. De film is goed ontvangen door de critici.

Anp