Regio

GVB gaat Amsterdammers terroriseren met speciale ‘verbindende’ tram om te ‘speeddaten’

07-02-2019 17:43

Een tram in Amsterdam is zondag het decor voor speeddates. Het is de bedoeling om mensen met elkaar in contact te brengen en dit keer niet als beoogd liefdeskoppel, maar om eenzaamheid tegen te gaan. Zangeres en presentatrice Angela Groothuizen verwelkomt de gasten, die vervolgens samen een ritje maken door de hoofdstad.

De initiatiefnemers, vervoersbedrijf GVB en Resto VanHarte, willen met deze actie bijdragen aan verbinding in de stad en de strijd aangaan met eenzaamheid. Doel van het tramritje is een maatje te vinden om af en toe mee af te spreken. “Of dat nou is om samen te eten, te wandelen of om een kaartje te leggen”, zegt Rob Kars, directeur Resto VanHarte, een organisatie die buurtbewoners bij elkaar brengt door samen te eten.

“Verbinding en contact gaat over zoveel meer dan dat, en wij vinden dit een mooie gelegenheid om dat als Amsterdamse vervoerder onder de aandacht te brengen”, aldus Alexandra van Huffelen, algemeen directeur GVB.

Het is niet bekend of ook deze speciale tram net zo vaak uitvalt als de reguliere tram in Amsterdam en of de speciale tram binnenkort wordt wegbezuinigd.

Anp/TPO