Doneer aan TPO
 

Selçuk Öztürk (DENK) doet aangifte van bedreiging na verhit debat met Machiel de Graaf (PVV)

Overweegt ook aangifte tegen PVV-Kamerlid te doen

Door: , 22:37, 07 februari 2019
Selcuk Ozturk (DENK). ANP BART MAAT

Overweegt ook aangifte tegen PVV-Kamerlid te doen

Persbericht van DENK op de donderdagavond: “Selçuk Öztürk doet aangifte tegen de personen die hem ernstig hebben bedreigd. Deze bedreigingen ontving Öztürk nadat hij door PVV-Kamerlid Machiel De Graaf openlijk werd bedreigd. Tijdens het debat over bijstandsfraude riep De Graaf richting Selçuk Öztürk: “Ik zal je najagen, dan ben je van mij”. Daarom overweegt Öztürk ook aangifte te doen tegen De Graaf en laat dit verder onderzoeken.”

De partij heeft het over het verhitte debat woensdagavond (kijk hier de bizarre beelden) over bijstandsfraude door Turkse Nederlanders. De DENK’er beschuldigde de PVV’er daar van fraude. Öztürk hekelt in het persbericht ook het optreden van Kamervoorzitter Khadija Arib:

“Als Kamervoorzitter mag je nooit toelaten dat een Kamerlid openlijk wordt bedreigd in de Kamer. We maken al helaas te vaak mee dat Kamerleden worden bedreigd en hierdoor hun werk niet goed kunnen uitoefenen. Als er sprake is van een bedreiging zie je ook dat alle volksvertegenwoordigers terecht één blok vormen om hun afschuw uit te spreken en dit afkeuren, met de voorzitter voorop. Nu dit in de Kamer door een Kamerlid gebeurt, heb ik helaas nog niemand gehoord.”

De Graaf nam zijn woorden later tijdens het debat overigens terug. Arib deed een beroep op de beide kemphanen en de rest van de Kamer om elkaar niet meer met persoonlijke aanvallen te bestrijden. “Het mag niet meer op deze manier. Dit is niet het niveau waarop volksvertegenwoordigers zich moeten gedragen.”

Maar DENK laat het er niet bij zitten. Uit het persbericht: “Gesterkt door de bedreiging met mogelijk fysiek geweld tot gevolg hebben tientallen mensen zich geuit richting Selçuk Öztürk en DENK in bewoordingen zoals: “Ze hadden je inteelt smoelwerk allang een keer moeten verbouwen”, “We gaan DENK najagen volgens Machiel de Graaf. Mijn steun heb je.” en “Die kotsturk mag nog blij zijn, als hij dat tegen mij gezegd dan had hij een paar weken door een rietje kunnen eten.”

Wordt vervolgd.

 

 
 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace